Guvern
Igor Dodon: Guvernul ia în calcul opțiunea de a-și da demisia pentru a provoca anticipatele
 4 Iulie 2020 09:40  3722
Igor Dodon spune că guvernul ia în calcul opțiunea de a-și da demisia pentru a provoca anticipatele. Asta pentru că după ce coaliția de guvernare a rămas fără majoritate, Parlamentul și-a pierdut legitimitatea. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Vineri” cu Anatol Golea de la RTR-Moldova.

Dodon spune că Guvernul insistă pe proiectele asumate pentru că-și dorește îmbunătățirea vieții cetățenilor și că aceasta e cea mai rapidă și eficientă metodă pentru a le aproba.

„Dacă s-ar merge pe procedura obișnuită, ar trece minim 3 săptămâni, iar în plus, opoziția nu-și dorește implementarea lor”, mai spune Dodon.

„Dacă ar fi fost majoritate, atunci am fi aprobat într-o zi, dar așa, au cumpărat un deputat. Pe procedura normală le-am fi aprobat la sfârșit de iulie – august pentru că opoziția vrea să fie cât mai rău. Ei vor să nu fie achitate salariile și pensiile, să fie rău cu COVID-19…

Am propus așa prin asumare, ei ieri au boicotat, azi au boicotat, le-am mai dat o șansă luni. Lasă să ia o decizie”, a mai spus Igor Dodon.

Șeful statului spune că alegerile anticipate sunt unica soluție pentru ieșirea din criza politică actuală, doar că sunt 2 opțiuni de desfășurare a acestora, fie odată cu prezidențialele, fie în februarie.

„Totul depinde de decizia de marți a Curții Constituționale”, spune Igor Dodon care insistă că încă nu a luat o decizie privind participarea sa la alegerile prezidențiale.

Dodon a spus că nu știe de decizia PSRM de acum 2 luni care îl propune drept candidat și spune că după alegerile viitoare, socialiștii vor deține președinția și că vor ajunge singur la guvernare fără parteneri de coaliție.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%