Politicieni
SONDAJ: Fiecare al doilea cetățean este gata să îl voteze pe Igor Dodon șa prezidențiale
 29 Iunie 2020 13:20  2988
Președintele Igor Dodon este favoritul alegerilor prezidențiale din toamna acestui an. Aceste date se conțin într-un sondaj de opinie prezentat, astăzi, de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit studiului, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri directe pentru funcția de președinte al țării, pentru Igor Dodon ar vota 48,9% dintre cetățenii care și-au format opțiunea electorală. Liderul PAS, Maia Sandu ar acumula 26,8% din sufragii, rezultat care o va propulsa în turul doi al prezidențialelor alături de Igor Dodon.

Ceilalți lideri politici din țară nu ar acumula nici 10 procente din voturile alegătorilor. Liderul PPDA Andrei Năstase, care deja și-a anunțat intenția de a candida, este susținut de doar 7,5% dintre alegători, iar liderul Partidului Nostru Renato Usatîi - de 5,6%.

Pentru președintele democraților Pavel Filip ar vota 2,6% dintre cetățeni, iar liderul comunist Vladimir Voronin și al partidului Pro Moldova, Andrian Candu, ar acumula câte 0,9% din sufragii. Sondajul a fost efectuat la telefon, în perioada 20-27 iunie, pe un eșantion de 1127 de persoane, cu o marjă de eroare de plus, minus 3%. 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%