Politicieni
Notarul Bondarciuc hărțuită de Veaceslav Platon și Nicolae Curtoglo
 2 Iunie 2020 12:30  3300
Încă nu a ieșit din închisoare, dar controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, cunoscut ca „raiderul N. 1 din spațiul CSI”, a și reluat metodele sale de presiuni și amenințări. Prima victimă pare să fie notarul Olga Bondarciuc. Într-o înregistrare video aceasta vorbește despre presiuni și amenințări deschise din partea lui Platon, prin intermediul persoanei sale de încredere Nicolai Curtoglo, care îi impune să semneze o declarație falsă în favoarea pușcăriașului.  

Olga Bondarciuc precizează că a fost invitată la o discuție de Curtoglo, care i-a spus că în curând Platon va ieși de la închisoare și i-a cerut să semneze un document elaborate de avocații acestuia prin care ea trebuia să declare că mai multe acte notariale pe care le-a autentificat au fost făcute la comanda lui Vlad Plahotniuc și a lui Ilan Șor împotriva lui Platon.

„Curtoglo mi-a transmis un mesaj din partea lui Platon că dacă nu voi face asta mă va distruge”, spune cu lacrimi în ochi Olga Bondarciuc, menționând că viața sa, a copilului și a familiei sale sunt puse în pericol.

Totodată, ea vorbește despre o autentificare notarială în privința companiei ruse „Zenit” și legătura acesteia cu Platon, menționând că oricât nu s-ar lăuda Curtoglo că poate cumpăra orice expertiză grafologică, nu va putea dovedi că acest act nu este original.

Astfel, Bondarciuc sugerează că Platon încearcă să ascundă legăturile sale cu „Zenit”, o companie care a avut un rol important în jaful bancar din 2014.

Olga Bondarciuc pune la îndoială că astfel de presiuni și șantaj puteau fi coordonate cu instituțiile de stat și cu procurorul general se adresează președintelui Igor Dodon și procurorului general Alexandr Stoianoglo  să ia act de această situație și anunță că în curând va depune o plângere.

Обращаюсь к Президенту и Генеральному Прокурору Республики Молдова! Я подвергаюсь преследованию со стороны граждан Куртогло и Платон ! Прошу вас, защитить мою семью!

Publicată de Olga Bondarciuk pe Marţi, 2 iunie 2020
Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%