Politicieni
Vadim Brînzan a trecut în echipa lui Andrian Candu pentru a fi candidat la funcția de prim-ministru. Vezi cine-i unește
 22 Mai 2020 18:15  3516
Fostul ministru al Economiei din Guvernul Sandu, Vadim Brânzan, a trecut în echipa grupului Pro Moldova, condus de Andrian Candu şi controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc. Sursele canalului Lustraţia de pe Telegram consideră că Brânzan urmăreşte funcţia de primi-ministru, după eventuala debarcare a lui Ion Chicu din fruntea actualului Guvern. 

”Sursele noastre spun că Andrian Candu îl va propune pe Vadim Brînzan ca și figură de "compromis" la funcția de prim-ministru, ca să poate primi sprijinul partidelor Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase. Voturile Partidului Șor sunt deja asigurate”, scrie canalul citat.

Aceeaşi sursă remarcă faptul că Brînzan s-a întâlnit, în calitate de ministru al Economiei, de cel puțin două ori cu Nat Rotschild, care preluase administrarea Aeroportului Internațional Chișinău.

“La sfârșitul lui decembrie a anului trecut, Andrian Candu, împreună cu un grup de deputați democrați, s-au întâlnit, în Israel, cu același Nat Rotschild. În scurt timp după acea întâlnire, mai mulți deputați, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit PDM și au format grupul Pro Moldova. Liderul PDM, Pavel Filip i-a acuzat că acest grup este finanțat de Ilan Șor, iar deputații care părăsesc democrații ar primi până la 500-600 de mii de euro”, conchide Lustraţia.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%