Experți
Analist politic, despre ultima decizie CC: Sperăm că și Maia Sandu își va asuma public eșecul
 22 Mai 2020 17:30  3221
Comentatorul politic Roman Mihăeș o desființează pe Maia Sandu după decizia Curții Constituționale, potrivit căreia aceasta a încălcat Legea Supremă și îi cere să-și recunoască public greșeala.

Analistul a reamintit de tentativa Maiei Sandu și Olesiei Stamate de a subjuga Procuratura, care a șocat opinia publică în iunie anul trecut. Culmea ingerinței, spune Mihăeș, a fost crearea renumitei Comisii de selectare a Procurorului General. Comentatorul consideră că lidera PAS trebuie să-și recunoască public greșeala.

„Un efect pozitiv al aceste Hotărâri a Curții Constituționale este că a fost restabilită constituționalitatea și au fost trasate linii roșii, care nu vor permite pe viitor abuzuri din partea politicienilor. Sperăm că și Maia Sandu va înțelege că a greșit și își va asuma public eșecul în tentativa de ingerință în activitatea Procuraturii” conchide comentatorul.

Magistrații Curții Constituționale au stabilit că Guvernul condus de Maia Sandu a încălcat Constituția, atunci când a creat o comisie și a organizat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General.

 

 

______________________________________________________________________________________________

Opiniile experților pot fi urmărite și pe canalul nostru de TELEGRAM - Expert Opinion   

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%