Experți
Expert către Maia Sandu după ce Curtea Constituțională a decis că Guvernul Sandu a încălcat Legea Supremă: Nu ai ce căuta în politică!
 21 Mai 2020 18:10  3424
“Nu ai ce căuta în politică. Ți-ai bătut joc și de sine și de cetățeni și de acest pseudostat”. Acesta este mesajul expertului economic Gheorghe Costandachi pentru Maia Sandu. Nemulțumirea economistului a fost exprimată după ce Înalta Curte a recunoscut drept neconstituțională decizia Guvernului Sandu de a organiza concursul de numire a Procurorului General.

„Când toți vorbeau anume despre asta, dna M. Sandu a preferat să rămână pe poziția sa oarbă și rigidă. Doamnă, dacă ai ști cât rău cu asta ai făcut, nici nu-ți imaginezi. Cât despre prejudicii sociale, economice și politice nici nu mai ducem cont. Dar consecințele sunt de neimaginat, dar nici de cuantificat”, atât de gigante sunt, a scris Costandachi pe Facebook.

Precizăm că astăzi Curtea Constituțională a anunțat că decizia Guvernului Sandu de a organiza concursul de numire a Procurorului General este neconstituțională. Totodată, președintele CC, Domnica Manole, a declarat că această decizie a fost criticată și de comisia de la Veneția, care a spus că Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) are un rol constituțional, care nu trebuie uzurpat. Ceea ce înseamnă că acest concurs trebuia să fie organizat de CSP.

 

 

______________________________________________________________________________________________

Opiniile experților pot fi urmărite și pe canalul nostru de TELEGRAM - Expert Opinion   

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%