Guvern
VIDEO // Personalul medical al Armatei Naționale „din prima linie”, decorat de ministrul Apărării
 21 Mai 2020 12:40  3220
Ministrul Apărării Alexandru Pînzari a decorat astăzi cu distincții și diplome un grup de lucrători medicali și funcționari din Spitalul Clinic Militar Central (SCMC) și Centrul Consultativ Diagnostic, implicat în testarea și tratarea persoanelor cu simptome de COVID-19, precum și în prevenirea răspândirii acestui virus în Armata Națională.

Ministrul a mulțumit efectivului instituțiilor pentru dăruirea de care dau dovadă, mai ales în aceste zile, specificând că aceste mențiuni sunt poate prea mici pentru munca imensă depusă în lupta cu COVID-19.

Dragi medici, sunteți un exemplu de învingători, de devotament și putere de a renaște. Avem colegi care au învins acest virus datorită grijei și profesionalismului dumneavoastră. În calitatea mea de ministru al Apărării, vă mulțumesc pentru dăruirea de care dați dovadă, mai ales în aceste zile. Știm că putem conta pe voi oricând, pentru că aveți o dorință imensă de a salva vieți”, a declarat ministrul Pînzari în cadrul ceremoniei de decorare.

Până în prezent, SCMC a primit și testat peste 300 de cetățeni, care aveau simptome specifice noului coronavirus. Totodată, o echipă mobilă de asistenți medicali din Centrul Consultativ Diagnostic participă la prelevarea și transportarea probelor biologice ale pacienților cu simptome ușoare de coronavirus, care fac tratament la domiciliu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%