Geopolitica
Starea de urgență în România nu va fi prelungită după data de 15 mai
 5 Mai 2020 10:00  2084
România nu va mai prelungi starea de urgență după data de 15 mai. Despre această decizie a anunțat președintele României, Klaus Iohannis. Într-o declarație video, Iohannis a spus că pentru a ține epidemia sub control, se va intra într-o așa-numită stare de alertă.

„Din 15 mai, se vor redeschide, în condiții speciale de distanțare și de igienă, cabinetele stomatologice, saloanele de îngrijire personală și muzeele. De asemenea, cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise și în mijloacele de transport public în comun. Deplasările în interiorul localității se vor putea face fără declarații pe proprie răspundere, dar vor fi restricționate în afara localității, cu câteva excepții: dacă sunt în interes de serviciu, pentru probleme medicale și pentru sport individual, de exemplu mersul cu bicicleta”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Măsurile de relaxare urmează să fie luate gradual, aproximativ din două în două săptămâni, pentru că situația nu s-a îmbunătățit încă, iar epidemia nu a trecut.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%