Partide
Un fost ministru de Externe al Ucrainei, suspect în cazul unui omor
 26 Martie 2020 14:00  3052
Leonid Kojara, ministru de Externe al Ucrainei în timpul EuroMaidanului, care a pus capăt unui regim prorus în ţara vecină, a fost arestat miercuri în cazul uciderii directorului unui canal de televiziune, scrie adevarul.ro.

Fostul diplomat este suspect în cazul uciderii cu premeditare a lui Serghei Stariţki, directorului canalului de televiziune prorus Inter, transmite AFP.

Trupul neînsufleţit al lui Stariţki a fost găsit la 21 februarie în vila lui Kojara, situată în apropiere de Kiev. Victima a decedat din cauza unei plăgi la cap obţinute prin împuşcare. Arma este un pistol, care îi aparţine lui Leonid Kojara, potrivit poliţiei ucrainene.

Fostul ministru şi soţia sa, care se aflau în vilă în momentul producerii tragediei, au susţinut că Serghei Stariţki (56 de ani) s-a sinucis după ce s-a dus într-un separeu.

Conform anchetei, Stariţki „nu ar fi putut reuşi să se sinucidă”, spune viceministrul ucrainean de Interne Anton Heratcenko.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul şef al diplomaţiei ucrainene riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Leonid Kojara (57 de ani) a condus Ministerul de Externe al ţării vecine în perioada decembrie 2012 - februarie 2014.

 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%