Experți
Jurnalist român: Moldovenii au parte și de o bună administrare a crizei
 18 Martie 2020 15:45  3587
Jurnalistul român Victor Nichituș face o analiză a situației din Republica Moldova, în contextul crizei provocate de coronavirus. Acesta susține că țara noastră, spre deosebire de alte state, a reușit să se pregătească de valul epidemic și tratează pacienții după protocoalele elaborate de către Organizația Mondială a Sănătății.

Nicutuș mai scrie că moldovenii au parte și de o bună administrare a crizei. „Afirm acest lucru făcând trimitere la modul defectuos în care guvernul Sandu a făcut față la criza urmată surpării blocului din localitatea Otaci, în 19 iunie 2019”.

Jurnalistul scrie că nici UE nu a fost pregătită pentru această situație și a constat că Italia s-a pomenit singură în fața unei tragedii. „Lipsa de compasiune a liderilor Uniunii Europene față de Italia spune că ceva nu este în regulă: pentru a treia oară, Roma este abandonată de Bruxelles, asta după criza economică din 2008 și cea a refugiaților din 2015”.

Într-un final, Victor Nichituș spune că noi, moldovenii, vom face față acestei crize, pentru că ne protejăm, dar și datorită măsurilor întreprinse Guvern.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%