Partide
Analist politic: Şansele unui candidat de dreapta la alegerile prezidenţiale din acest an sunt limitate
 3 Martie 2020 17:15  3283
Şansele unui candidat de dreapta la alegerile prezidențiale din acest an sunt limitate, deoarece electoratul cu astfel de viziuni politice este dezamăgit de prestanța PAS şi PPDA. Este concluzia la care a ajuns analistul politic Ian Lisnevschi, într-un editorial publicat de portalul politics.md.

„Lipsa strategiei inițiale ce prevăd negocieri și compromisuri a dus la o creștere accentuată a dezamăgirii față de partidele de dreapta în rândurile electoratului de bază. Doar în jumătate de an PAS și PPDA au semnat public: întâi angajament public că nu vor face alianță cu PSRM, PDM, PȘ. După ce în scurt timp a urmat semnarea acordului de alianță cu PSRM pentru formarea Guvernului Sandu”, scrie Ian Lisnevschi.

În opinia lui Lisnevschi, PAS şi PPDA au puţin timp la dispoziție pentru a convinge şi a mobiliza electoratul.

„Şansele candidatului de dreapta sunt limitate, iar timp pentru a convinge și mobiliza electoratul este tot mai puțin. Acest lucru se explică prin startul liderului PPDA înainte de timp. Întrebarea este: va fi gata Andrei Năstase și Maia Sandu să se retragă în caz că va apărea, să presupunem la sfârșitul lunii martie – începutul aprilie, un candidat apartinic? Vor putea liderii de dreapta să cedeze în fața orgoliilor sale și să arate o politică matură, echilibrată și calculată? Probabil că e prea târziu și putem să ne așteptăm la surprize noi, uneori mai puțin plăcute, care vor degrada politica moldovenească”, conchide analistul politic.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice