Partide
Slusari: PPDA nu va mai accepta niciodată o altă coaliție cu PSRM sau PDM
 28 Februarie 2020 07:57  2546
Totodată, vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari spune că o coaliție ar fi greu de imaginat și Partidul Democrat din Moldova în situația în care se află acesta, transmite Politics cu referire la IPN.

„Noi cu mare greu am acceptat prima coaliție cu Igor Dodon și sper să fie ultima”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de  televiziune N4.

Întrebat dacă în urma alegerilor prezidențiale PPPDA se gândește la o coaliție cu PDM, Alexandru Slusari afirmă că cel mai probabil, din cauza democraților, în urma prezidențialelor se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate.

„Eu consider că cel mai probabil după alegerile prezidențiale, mai devreme or mai târziu ne așteaptă alegeri anticipate. Văd situația din Parlament și Partidul Democrat este în fază de descompunere, iar mai devreme sau mai târziu majoritatea are să dispară. Procesul este unul foarte accelerat. În situația în care nu este clar ce se întâmplă în PDM va fi greu de discutat coalițiile”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

În concluzie, deputatul spune că actualul legislativ va fi foarte greu de gestionat din cauza rupturii care are loc în Partidul Democrat.

„O grupare s-a desprins, pe interior se formează alte grupuri. Din aspectul matematic, politic, la ora actuală nu văd o alianță cu PDM. În general, nu văd situația coalizării cu PDM în starea în care este, dar îmi este frică că această stare se va înrăutăți”, a conchis Alexandru Slusari.

Amintim că în luna februarie anului 2019, candidații ACUM (PAS și PPDA) deja au promis sub semnătură că nu vor face alianță cu PDM, PSRM sau Partidul Șor: În caz contrar pleacă din Parlament. Însă după 3 luni de zile au acceptat alianța cu PSRM dar nu au plecat din parlament cum au promis electoratului.

 

Această alianță ACUM-PSRM, ia costat PAS și PPDA foarte mult. După critici dure din partea societății, electoratul de dreapta a refuzat să-l susțină pe candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, la alegeri locale din mun. Chisinau.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%