Partide
Ion Ceban, la bustul lui Grigore Vieru: „Nimeni mai frumos și cu atâta duioșie nu a descris în versuri chipul mamei„
 14 Februarie 2020 12:53  3077
Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a depus astăzi flori la bustul marelui poet. Grigore Vieru, care astăzi ar fi împlinit 85 de ani. Ion Ceban a spus că creațiile lui Vieru sunt apreciate și de copii săi.

„Prin poeziile sale marele poet a descris dragostea de ţară şi de neam. Lucrările lui sunt învățate astăzi și vor fi transmise urmașilor noștri. Nimeni mai frumos și cu atâta duioșie nu a descris în versuri chipul mamei decât, Grigore Vieru. Este poetul care a dat viață cunoscutului Abecedar „Albinuţa", carte de căpătâi pentru mai multe generaţii de copii”, a precizat Ion Ceban.  

Edilul capitalei a mai adăugat că Grigore Vieru va rămâne viu prin versurile sale cântate de marii artiști. 

Evenimentul nu a putut trece fără unele probleme. Unii dintre cei prezenți, au început să îl fluiere pe edil, însă, Ion Ceban a zis că îi respectă pe toți și fiecare are dreptul să își exprime părerea.

Amintim că poetul a decedat pe 18 ianuarie 2009, după ce a fost implicat într-un grav accident rutier. Automobilul în care se afla s-a izbit violent de suportul unui panou de publicitate plasat în mijlocul șoselei, în regiunea comunei Dănceni, raionul Ialoveni.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%