Geopolitica
Trei persoane au fost arestate, în Coreea de Nord, după ce au trimis mesaje, în afara țării, despre răspândirea coronavirusului
 12 Februarie 2020 14:00  2893
Trei persoane au fost arestate, în Coreea de Nord, după ce autoritățile au descoperit că foloseau telefoane chinezești pentru a trimite mesaje despre răspândirea coronavirsului, relatează Daily NK.

Cei trei, două femei și un bărbat, erau contrabandiști care îi ajutau pe transfugii care și-au găsit adăpost în China sau Coreea de Sud, să trimită bani familiilor rămase în statul comunist. Autoritățile din Coreea de Nord au interzis cu strictețe utilizarea telefoanelor mobile chinezești de către cetățeni pentru a interacționa cu lumea din afara granițelor.

Pe două dintre telefoanele confiscate de către agenții Ministerului Securităţii Statului au fost descoperite mai multe mesaje despre epidemia de coronavirus din Coreea de Nord.

„Cele două femei au transmis informații despre răspândirea epidemiei de coronavirus pe teritoriul Coreei de Nord. Ministerul Securității Statului le-a acuzat că au dezvăluit secrete de stat. Ambele au fost reținute la sediul central al Ministerului”, a declarat o sursă pentru Daily NK.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%