Partide
Andrei Năstase regretă că forțele proeuropene au ales scindarea
 23 Ianuarie 2020 16:55  3583
Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, şi-a exprimat regretul că "forţele proeuropene din Moldova au ales din nou scindarea".

Astfel el a reacţionat la lipsa unui consens între partidele proeuropene cu privire la un candidat comun la alegerile parlamentare din circumscripţia uninominală Hînceşti, care vor avea loc pe 15 martie, transmite Politics.

Andrei Năstase a declarat că "Platforma DA a insistat întotdeauna pe consolidarea tuturor forțelor democratice ale țării, pe concentrarea eforturilor, deoarece aceasta este singura cale de a rezista regimului lui Dodon". Năstase a amintit că în 2016 şi-a retras candidatura de la alegerile prezidențiale în favoarea Maiei Sandu.

El a constatat "cu regret" că, cu o zi înainte de expirarea termenului de depunere a cererilor la consiliul electoral pentru înregistrarea grupului de iniţiativă, forţele proeuropene au ales din nou scindarea".

De asemenea, Năstase a subliniat că "Mihai Druţă nu este candidatul Platformei DA (în circumscripţia uninominală Hînceşti - "I."), ci doar propunerea partidului către toate forţele patriotice, proeuropene, de opoziţie (privind necesitatea consolidării - "I.")".

"Dar aceasta este o propunere raţională absolut logică. Nu ne interesează forma, ci conţinutul, căutăm mereu soluţii. Dacă o astfel de decizie ar fi venit din partea Partidului Unităţii Naţionale, a Partidului Acţiune şi Solidaritate sau Partidului Liberal, Platforma DA ar fi fost de acord. Dar, din păcate, în ţara noastră majoritatea preferă nu să caute soluţii, ci să găsească pretexte", susţine politicianul.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Ioan 31 Ianuarie 2020 17:00
0 (0)
Inca nu am vazut un popor sa se complaca in saracie si minciuna cum sunteti voi! Ati murdari toata Romania daca v-ati uni cu noi! Sunteti pregatiti pentru Rusia dar pentru Romania nu!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%