Parlament
Zinaida Greceanîi a discutat cu Dereck J.Hogan despre avizul Comisiei de la Veneția
 23 Ianuarie 2020 14:45  2842
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan, în cadrul căreia au fost discutate prioritățile Legislativului Republicii Moldova și agenda relațiilor moldo-americane pentru perioada următoare.

Interlocutorii au remarcat buna cooperare în domeniile politic, economic și în procesul de implementare a reformelor democratice și s-au pronunțat pentru valorificarea continuă a potențialului de colaborare moldo-americană.

Zinaida Greceanîi a prezentat succint prioritățile pentru sesiunea de primăvară a Legislativului, menționând necesitatea susținerii proiectelor social-economice, în special celor de dezvoltare regională.

Prioritare vor fi și acțiunile de reformare a justiției cu participarea largă a societății civile, mediului profesional și experților externi.

În context, speakerul a menționat avizul pozitiv al Comisiei de la Veneția pentru proiectul de modificare a Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, precum și disponibilitatea acesteia pentru cooperarea constructivă cu autoritățile din Moldova. ”Este o încurajare a acțiunilor noastre, și vom fi fermi în eforturile de implementare completă a reformei”, a conchis speakerul.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%