Politicieni
FOTO // Democrații Candu și Sârbu, alături de Rothschild
 22 Ianuarie 2020 20:00  3617
Pe un canal de Telegram a fost expediată, în această seară, o fotografie în care apar democrații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu, alături de Nathaniel Rothschild, beneficiarul NR Investments Ltd, compania care a preluat de la Avia Invest Aeroportul internațional Chișinău.

Potrivit expeditorului, fotografia a fost făcută înainte de Revelion, în Israel, iar întrevederea ar fi organizat-o Ilan Șor.

Aeroportului Internațional Chișinău a trecut în gestiunea dinastiei bancare Rothschild în luna august a acestui an. NR Investments Ltd din insula Guernsey, creată în 2007, a ajuns la un acord cu Avia Invest pentru a achiziționa 95% dintre acțiunile companiei concesionare. Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat companiei ”Avia Invest” pe 1 noiembrie 2013 pentru o perioadă de 49 de ani, ceea ce înseamnă că obiectivul a rămas în proprietatea statului, dar Guvernul nu are dreptul, în această perioadă de timp, să gestioneze aerogara. Pentru concesionare a votat și Maia Sandu, pe atunci ministru al Educației.Tranzacția a stârnit numeroase semne de întrebare, iar președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu au declarat de mai multe ori că vor fi întreprinse măsuri pentru a întoarce Aeroportul în gestiunea statului.

Ulterior, NR Investments Ltd a anunțat oficial, la sfârșitul anului trecut, că renunță la cele 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%