Partide
Salariul medicilor și al personalului medical a fost majorat de Guvernul Chicu
 22 Ianuarie 2020 17:00  3148
În cadrul ședinței de astăzi, Guvernul Chicu a aprobat modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 837/2016, fiind majorat salariul medicilor și al personalului din sistemul public de sănătate, transmite politics.md cu referire la telegraph.md.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției sociale, în vederea realizării obiectivului privind îmbunătățirea condițiilor de muncă și motivarea corespunzătoare a angajaților din sistemul de sănătate.

Scopul de bază a proiectului constă în majorarea salariilor personalului angajat în instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Conform celor votate astăzi de către Guvern, se propune majorarea cu 10% a mărimii salariilor de funcție ale personalului medical cu studii superioare (medici), personalului medical mediu, personalului medical inferior, personalului administrativ-gospodăresc și personalului de conducere din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Sub aspect financiar, cheltuielile necesare pentru punerea în aplicare a hotărârii de azi, vor fi acoperite din contul și în limita mijloacelor contractate de către Instituțiile medico-sanitare publice cu CNAM, precum și din alte surse de venit, în conformitate cu legislația în vigoare.

Cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului propus se estimează pentru anul 2020 la circa 299 milioane de lei, resurse financiare planificate în cadrul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

Majorarea salariilor va intra în vigoare din 1 aprilie 2020.

DOC // Guvernul Chicu a maj... by Telegraph Moldova on Scribd

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%