Experți
„Demisia in corpore a Guvernului Medvedev, o răsturnare de situație necesară”. Opinii ale analiștilor politici din Moldova
 15 Ianuarie 2020 20:54  3416
"Demisia in corpore a Guvernului Medvedev a fost un eveniment ieșit din comun, dar o răsturnare de situație necesară pentru a reseta sistemul politic din Federația Rusă". Declarația a fost făcută publică de politologul Corneliu Ciurea, în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova, notează aceeași sursă, informează politics.md.

Pe de altă parte șanalistul politic Victor Juc, invitat al emisiunii a comentat că, "demisia Guvernului în frunte cu Dmitri Medvedev a fost imprevizibilă, iar președintele rus a considerat că este cazul să vină figuri noi în fruntea Executivului. Totodată, Juc mai este de părere că relația dintre Republica Moldova și Rusia nu poate fi afectată în aceste circumstanțe", menționează sursa citată.

Precizăm că, premierul Federației Ruse și cabinetul de miniștri condus de acesta, și-au dat demisia în această după-amiază. Dmitri Medvedev a făcut acest anunţ la scurt timp după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în discursul în faţa naţiunii, că vrea să acorde camerei inferioare a Parlamentului atribuția de a nominaliza premierul. Până la formarea unui nou guvern, Putin i-a cerut celui vechi să continue să funcționeze și să-și ducă atribuțiile la bun sfârșit.

Dmitrii Medvedev deține funcția de prim-ministru al Federației Ruse din data de opt mai, 2012.

 

Autor:  Mariana Buciuceanu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%