Electorala
CEC a stabilit: Cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali va fi de 10 mii lei și 50 mii lei
 13 Ianuarie 2020 15:30  3030
Comisia Electorală Centrală a luat astăzi mai multe decizii în contextul organizării alegerilor parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești. Astfel, a fost stabilit cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali, după cum urmează: pentru fiecare partid politic, altă organizație social-politică și bloc electoral – 50 000 lei și pentru fiecare  candidat independent – 10 000 lei, informează politics.md.

Totodată, CEC a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă”, constituit de către partidele politice, alte organizații social-politice, blocurile electorale și candidați independenți pentru susținerea candidaților în mărime de 79.530 de lei pentru fiecare grup de inițiativă.

 

Conform unui comunicat de presă emis de CEC, plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 este de 2.386.200 de lei pentru fiecare concurent electoral.

 

Mandatul de deputat în circumscripția uninominală nr. 38 a rămas vacant după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%