Politicieni
Noi detalii despre reținerea lui Viorel Morari - declarația Procuraturii Generale
 13 Ianuarie 2020 10:30  2875
Demersul procurorilor privind plasarea în arest pentru un termen de 30 de zile a fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, urmează să fie examinat astăzi în instanță, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Instituția mai informează că cererile lui Viorel Morari de recuzare a trei procurori care fac parte din grupul care exercită urmărirea penală au fost respinse de procuratură ca fiind nefondate.

Sâmbătă, Viorel Morari a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, după care a fost audiat în această calitate, mai precizează procuratura. De asemenea, instituția respinge acuzațiile avocatului acestuia care a afirmat în presă că învinuirea ar fi ambiguă și neclară. Procuratura consideră ordonanța emisă de procuror conformă cerințelor Codului de procedură penală, poziția apărării fiind subiectivă, încercând să inducă opinia publică în eroare, se mai arată în comunicat.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție este învinuit că fi îndeplinit indicații de la fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, într-un dosar ce vizează frauda bancară, cu scopul de a-l proteja pe acesta și pe mai multe persoane din anturajul său.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%