Guvern
Centrul de Implementare a Reformelor va fi dizolvat
 11 Ianuarie 2020 11:55  3151
Un proiect de hotărâre de Guvern, supus consultărilor publice pe particip.gov.md, prevede dizolvarea Instituției Publice „Centrul de Implementare a Reformelor”.

Potrit documentului, după aprobarea de către Guvern a hotărârii, Cancelaria de Stat va institui, în termen de 30 de zile, comisia de lichidare și va institui comisia de transmitere către Cancelaria de Stat a bunurilor proprietate publică, transmite Politic cu referire la IPN.

În nota informativă a proiectului de hotărâre se spune că decizia de lichidare a venit ca urmare a prezentării raportului de activitate pe perioada 2017-2019. Cancelaria de Stat va prelua competența de analiză a impactului asupra proiectelor ce prevăd reorganizări și reforme structurale sau instituționale ale autorităților/instituțiilor publice.

Centrul de Implementare a Reformelor a fost creat în ianaurie 2017. Misiunea a fost cea de coordonare a reformelor la nivel guvernamental, evaluarea gradului de implementare a acestora de către autoritățile publice și structurile organizaționale respective, cooperarea cu instituțiile internaționale în vederea transpunerii în fapt a celor mai bune practici, precum și atragerea asistenței externe.

Centrul a fost condus de către Iurie Ciocan, care a demisionatn din fruntea acestei instituții în iunie 2019.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%