Politics Blog
OPINIE // Cine vrea anticipate la Chișinău?
 9 Ianuarie 2020 15:49  4364
Memoria scurtă a pro-europenilor și ipocrizia partenerilor externi

Premierul României, Ludovic Orban, PNL-istul care l-a susținut pe Năstase și gașca la Chișinău, se arată nemulțumit de configurația guvernamentală din Republica Moldova. De la înălțimea Bruxelles-ului, Monsieur Orban nu consideră Guvernul Chicu un partener serios și nu este de mirare. Orban nu va avea altă poziție cât timp la putere în Republica Moldova nu vor fi protejații PPE. L-ați auzit pe Orban să spună ceva despre guvernarea PSRM-Acum? Nu, fiindcă era o perversiune creată cu concursul PPE-ului, al lui Soros, al nemților și rușilor.

Acum, Orban s-a trezit că l-a Chișinău are loc o involuție și că planurile Fundației au fost date peste cap. Ar mai trebui de punctat că o poziție asemănătoare a avut-o România, mai bine zis Iohannis, după investirea cabinetului Filip, când a întors creditul de 100 de milioane. Creditul!!! Nu un ajutor frățesc. Și Bruxelles-ul a căutat nod în papură pentru a nu susține Guvernul PDM. Singura diferență e că atunci europenii nu au avut nicio treabă cu configurarea politică, acum, însă, ne-au făcut-o cu mâna lor.

Amnezia Maiei Sandu sau cum a mâncat usturoi și crede că gura nu-i pute…

Odată cu matul dat de Dodon, care a demonstrat că este un jucător iscusit de șah, grupările PAS, PPDA și trompetele acestora au început să vorbească despre nocivitatea socialiștilor, încercând să ne convingă, din nou, că doar ea virgina politicii moldovenești știe cum cum să facă din Republica Moldova o țară liberă și democrată.

Pardon madame, am crezut că veți avea „coaie”, cum îi place să spună unei jurnaliste de la Chișinău, și vă veți asuma deciziile proaste. Maia Sandu vorbește de parcă nu ea l-a adus pe Dodon la putere. De parcă nu ea, la indicațiile oamenilor lui Soros, ale PPE-iștilor, ale unor înalți politicieni nemți și ale lui Kozak a dat mâna cu pro-rusul Igor Dodon. De parcă nu ea a fost cea care s-a aliat cu socialiștii pentru a-l înlătura pe Plahotniuc și a lichida sistemul oligarhic, cum îi place acesteia să spună. Și de parcă nu tot ea a adus rușii la putere. Acum, încearcă, din nou, să amețească omul de rând cu fraze frumoase gen „lupta anticorupție”, „justiție capturată”, „reforme”… Strategia de victimizare a Maiei Sandu nu mai merge. A făcut singură (bine, împinsă de Soros și gașca PPE) troc cu Dodon. A crezut că îl poate fraieri pe socialist și poate asigura un guvern funcțional.

Mai revine Maia la putere?

Prostia politică a Maiei îi lasă, deocamdată, doar un singur scenariu de a reveni la guvernare – anticipatele. Scorul bun pe care îl înregistrează în sondaj-ul BOP, 17%, i-ar putea aduce un număr suficient de mandate pentru a avea greutate în posibilele negocieri de creare a unei coaliții.

Despre anticipate a început să vorbească și trompeta Kulminski, un băiat „cu ochi albaștri” care a fost consilierul doamnei premier. Este cert că un scrutin înainte de termen ar fi varianta ideală pentru PAS și finanțatorii ong-iști care își doresc să controleze haosul din cea mai săracă țară din Europa. Cine să le asigure aceste anticipate? PDM se află în knock-down și continuă să plutească, lipsa unui lider autoritar, care să strângă rândurile, își spune cuvântul. Mai mult, democrații nu pot fi siguri că scorul de la locale poate fi repetat și că nu vor ajunge un partid de duzină.

Nici socialiștii nu au nevoie încă de anticipate, chiar dacă și-ar asigura o majoritate confortabilă, Guvernul Chicu are nevoie de timp suplimentar pentru a furniza rezultate și dividende politice.

Maiei nu îi rămâne decât să își strângă ong-iștii-sorosiști și să aștepte. Europenii și americanii sunt, încă, bulversați de patul creat la Chișinău și miza greșită făcută prin înlăturarea lui Plahotniuc. Nici socialiștii nu pot dormi liniștiți, fiindcă Moscova nu crede în lacrimi…


Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%