Experți
Kulminski: Fără alegeri parlamentare anticipate, revenirea guvernului Sandu la putere va fi imposibilă
 3 Ianuarie 2020 17:36  3359
Această opinie a fost exprimată de expertul și ex-consilierul pe probleme de politică externă a fostului premier Maia Sandu, Vladislav Kulminski, într-un interviu pentru Europa Liberă, transmite Politics.

Această opinie a fost exprimată de expertul și ex-consilierul pe probleme de politică externă a fostului premier Maia Sandu, Vladislav Kulminski, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit expertului, în prezent un scop important pentru partidele de centru-dreapta este provocarea alegerilor parlamentare anticipate în Republica Moldova.

„E foarte important pentru toate partidele de centru-dreapta să nu uite despre acest scop, pentru că dacă noi o să uităm despre acest scop, atunci revenirea unui guvern reformator la putere va fi practic imposibilă. Este foarte important să insistăm, foarte important să fie identificate anumite pârghii sau anumite soluții pentru a provoca aceste alegeri parlamentare anticipate, pentru că eu vreau să vă reamintesc că la ziua de azi Parlamentul Republicii Moldova nu este reprezentativ, acolo sunt mulți oameni care cumva au câștigat acele locuri la parlament prin corupție, prin diferite scheme, prin propagandă, dar nu cinstit, nu corect,” a declarat Vladislav Kulminski.

Potrivit lui Kulminski, o alianță dintre Blocul ACUM și PDM ar putea declanșa mecanismul anticipatelor.

„Eu cred că este posibil, pentru că, de fapt, Partidul Democrat a cerut multe lucruri de la dl președinte Igor Dodon în schimbul susținerii Guvernului Chicu. Și eu vorbesc aici despre fluxuri de bani, poziții, de fapt, despre revenirea la guvernare la nivelul de mijloc, nu la nivelul de conducere, dar la nivelul de mijloc și dacă o să analizați atent, dvs. o să vedeți că sunt mulți democrați în aceste funcții de mijloc la guvernare. De asemenea și alte formule sunt posibile, eu cred că până la o anumită etapă Partidul Democrat va cere mai mult decât domnul Dodon poate să-i ofere. Și atunci, guvernarea va deveni destul de instabilă,” e explicat expertul.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%