Politicieni
Dodon comentează anunțul lui Rothschild de a ceda Avia Invest
 23 Decembrie 2019 14:10  3135
Președintele țării Igor Dodon spune că a aflat din presă despre faptul că omul de afaceri Nathaniel Rothschild renunță la „Avia Invest”, compania concesionară a Aeroportului din Chișinău.

Dodon susține că autoritățile Republicii Moldova nu au fost informate despre acest lucru, transmite Politics cu referire la TV 8.

„Proprietar al Aeroportului Chișinău este statul, nu este vorba despre proprietar, dar de dreptul de gestionară. Această decizie nu a fost discutată cu autoritățile Republicii Moldova. Probabil că această decizie a fost luată în contextul că se deschid și alte aeroporturi în Republica Moldova, adică monopolul care este până la această etapă, instaurat de serviciile avia internaționale în Republica Moldova, noi îl distrugem și a asta a pus pe cineva în gardă”, a spus Dodon azi, în cadru unui briefing de presă.

Dodon a mai spus, din numele Guvernului, că autoritățile de la Chișinău vor insista pe întoarcerea dreptului statului de a gestiona Aeroportul, prin anularea acordurilor de concesionare, semnate de guvernările precedente.

„Toate activele Aeroportului internațional Chișinău sunt la moment blocate”, a mai spus șeful statului.

Reprezentanții companiei „NR Imbestments Limited”, care a cumpărat „Avia Invest” în luna august a acestui an, au anunțat într-un comunicat de presă că nu mai sunt interesați de această companie.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%