Politicieni
Igor Dodon va efectua o vizită oficială la Ankara
 16 Decembrie 2019 11:45  2948
„E dificil acest lucru”, a răspuns președintele Igor Dodon, atunci când a fost întrebat, la un briefing de presă, dacă va cere ca profesorii turci, expulzați în septembrie 2018, să fie aduși în Republica Moldova și judecați de către organele competente moldovenești. Întrebarea i-a fost pusă șefului statului în contextul acțiunii de protest organizate la Președinție, la sfârșitul săptămânii trecute, de către soția unuia dintre profesorii expulzați și condamnați în Turcia.

Șeful statului a spus că profesorii sunt cetățeni ai Turciei, iar cererea uneia dintre soția, care a fost adresată președintelui, trebuie discutată cu autoritățile Turciei, transmite IPN. Președintele a anunțat că are o invitație oficială din partea președintelui Turciei, Recep Erdogan, de a efectua o vizită oficială la Ankara, pe 30 decembrie, unde, dacă va merge, va aborda și subiectul profesorilor turci expulzați.

În cadrul vizitei la Ankara, urmează semnarea mai multor acorduri bilaterale. La fel, va avea loc ședința Consiliului de cooperare strategică dintre cele două țări.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%