Partide
Proprietarii privați scot la liman Compania „Air Moldova”! Au reușit să stingă peste 80% din datoriile de miliarde
 13 Decembrie 2019 17:28  3291
La un an de la privatizare, fosta companie de stat „Air Moldova” scapă de o bună parte din povara datoriilor. „Civil Aviation Group”, actualul proprietar privat al „Air Moldova”, a reușit performanța de a rambursa, din banii câștigați din activitatea operațională, peste 83% din datoriile de circa 1,3 miliarde de lei, potrivit unui raport al Curții de Conturi, transmite politics.md cu referire la timpul.md.

Datoriile fuseseră acumulate în perioada în care compania s-a aflat în gestiunea statului.

Portalul Mold Street menționează că, în următorii trei ani, noului proprietar îi mai rămân de rambursat creditorilor circa 190 de milioane de lei, inclusiv câteva milioane în Bugetul de Stat.

Preşedintele Curţii de Conturi, Marian Lupu s-a arătat uimit de faptul că acest lucru nu a putut fi făcut timp de 10 ani de administratorii statului.

„Air Moldova” a fost privatizată în toamna anului trecut cu 50 de milioane de lei de către „Civil Aviation Group”. Valoarea tranzacției de vânzare-cumpărare depășea 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 milioane de lei au fost transferate la Bugetul de Stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei „Air Moldova”, pe care investitorul s-a obligat să le achite în decurs de trei ani.

Compania „Air Moldova” a fost fondată la 12 ianuarie 1993.

Sursa:  Timpul.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%