Politicieni
CSM a admis sesizarea fostului procuror general interimar referitor la reținerea unui judecător
 10 Decembrie 2019 11:45  3184
Cu șapte voturi pro și unul contra, Consiliul Superior al Magistraturii a admis marți sesizarea fostului Procuror general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea din funcţie şi acordul de reţinere şi aducere silită a judecătorului Oleg Sternioală. Membrii CSM s-au întrunit în şedinţă după ce mai multe săptămâni la rând nu au avut cvorum.

Tot în şedinţa de astăzi, membrii CSM au acceptat cererea de demisie a judecătorului de la Curtea de Apel Chişinău, Xenofon Ulianovschi.

Pe agenda ședinței de astăzi a CSM sunt incluse 37 de subiecte. Astfel, vor fi examinate proiecte ce ţin de transferul unor judecători şi audiat raportul de audit intern al Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești. În agenda CSM se regăseşte şi demersul Ministerului Justiției referitor la avizarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte legislative (Codul civil, Codul familiei și Legea privind actele de stare civilă).

La 27 septembrie curent, peste 200 de magistraţi s-au convocat în Adunarea generală a judecătorilor şi au decis revocarea completului CSM. Atunci, pentru revocarea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, au votat 164 dintre cei 202 magistrați prezenți la adunare. Victor Micu a fost demis cu 118 voturi, Anatolie Galben cu 162 de voturi, Luiza Gafton, Petru Moraru și Nina Cernat au fost demiși cu câte 167 de voturi, iar membrul supleant, Anatolie Pahapol, a fost demis cu 155 de voturi. 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%