Guvern
Ion Chicu anunță când ar putea pica Guvernul
 10 Decembrie 2019 10:30  3192
Alegerile prezindenţiale şi rezultetele acestui scrutin nu au nicio legătură cu planul de acţiuni sau activitatea Guvernului. Asta o spune cu fermitate actualul premier Ion Chicu, deşi, planul de acţiuni al Guvernului pe care îl conduce prevede, o serie de acţiuni cu caracter imediat care se limitează la perioada de până la alegerile prezidenţiale din toamna anului 2020.

Întrebat de ce acest plan de acţiuni are o durată atât de bine definită, şi mai ales legată de un eveniment politic – alegerile prezidenţiale, având în vedere că premierul afirmă că este tehnocrat, Ion Chicu răspunde:

„Alegerile sunt un eveniment important”, subliniind faptul că activitatea guvernului nu este limitată.

Întrebat dacă aceasta formulare din planul de acţiuni al Guvernului, legată de alegerile prezidenţiale, poate fi interpretat drept o eventuală demisie a Executivului, dacă Igor Dodon nu câştigă alegerile, Ion Chicu spune:

„Guvernul poate pleca cu mult mai ininte sau mai tîrârziu de alegerile. Totul va depinde de rezultatele livrate de acest Guvern. Dacă în aprilie-mai aşteptările oamenilor nu sunt satisfăcute, pot să plece miniştri, prim-ministrul. Nu văd nicio legătură între activitatea Guvernului şi rezultatul alegerilor prezidenţiale”.

Sursa:  tvrmoldova.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%