Geopolitica
Donald Trump, aflat în vizită-surpriză în Afganistan
 29 Noiembrie 2019 14:00  3128
Donald Trump a făcut o vizită-surpriză în Afganistan, prima în această ţară de la începerea mandatului. Preşedintele american a dorit să sărbătorească Ziua Recunoştintei alături de militarii americani de la baza Bagram.

Ajuns acolo, Trump a anunţat că negocierile cu talibanii, întrerupte în septembrie, au fost reluate, relatează AFP.

Vizita lui Trump a fost ţinută secretă până la aterizare din motive de securitate. A durat câteva ore şi a avut loc cu prilejul Zilei Recunoştinţei.

„Talibanii vor un acord şi avem întâlniri cu ei. Le spunem că este necesară o încetare a focului, înainte nu voiau o încetare a focului, dar acum vor”, a declarat preşedintele american, după o întâlnire cu omologul său, preşedintele Ashraf Ghani, la baza americană de la Bagram. „Cred că lucrurile cu siguranţă vor funcţiona aşa”, a spus el. „Vom rămâne atât timp cât nu există un acord sau până când vom obţine o victorie totală şi ei vor cu adevărat să ajungem la un acord”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele a plecat în cel mai mare secret din Florida, miercuri seară, şi informaţia privind vizita sa nu a fost făcută publică decât după sosire. Jurnaliştii care au mers cu el în avion au aflat despre destinaţia avionului prezidenţial doar cu două ore înainte de sosire.

Donald Trump a vrut să fie alături de soldaţii SUA de Ziua Recunoştinţei. S-a pozat împreună cu ei şi a mâncat o porţie de curcan, după care a susţinut un discurs, într-un hangar. „Am călătorit 8.331 de mile pentru a fi aici în această seară dintr-un singur motiv: pentru a vă spune în persoană că această Zi a Recunoştinţei este una specială, că totul merge foarte bine şi că ţara este mai puternică din punct de vedere economic decât a fost vreodată”, le-a spus Donald Trump militarilor americani.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%