Parlament
Zinaida Greceanîi: Domeniul social și infrastructura vor fi prioritare în bugetul-2020
 28 Noiembrie 2019 11:00  3495
În bugetul pentru 2020 o parte importantă va fi dedicată domeniului social și investițiilor în infrastructură, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „NTV”.

Potrivit speakerului, în domeniul infrastructurii vor fi investiți mai bine de un miliard de lei, urmând să fie create noi locuri de muncă necesare pentru realizarea programelor de dezvoltare. 

Pe dimensiunea socială, proiectul bugetului prevede indexarea pensiilor de două ori pe an, acordarea de alocații pentru sărbătorile de iarnă pentru peste 600 de mii de pensionari, îndemnizații pentru tineri specialiști, susținerea pedagogilor, medicilor, în special în mediul rural, alte inițiative sociale necesare cetățenilor etc.

Totodată, Zinaida Greceanîi a specificat că autoritățile sunt determinate să continue proiectele investiționale lansate anterior în colaborare cu partenerii de dezvoltare.

Zinaida Greceanîi a anunțat că examinarea proiectului bugetului țării pentru 2020 va fi o chestiune prioritară pentru deputați la etapa imediat următoare.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%