Geopolitica
Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD
 27 Noiembrie 2019 10:00  3100
Viorica Dăncilă a declarat că ea şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al PSD, fiind un act unilateral. Aceasta a precizat că a făcut tot ce a putut la alegerile prezidenţiale şi că se bucură că partidul a obţinut un scor aproape de cel de la alegerile parlamentare din 2016., informează Mediafax.

„Eu mi-am depus demisia. A fost un act unilateral. Au vorbit fiecare dintre colegi. Unii au considerat că e necesar schimbarea conducerii partidului. Am considerat că sunt un preşedinte responsabil care vrea să iasă pe uşa din faţă şi acest lucru trebuia realizat”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la finalul unei şedinţe CEx care a durat circa şase ore, potrivit sursei citate.

Întrebată dacă îi pare rău că a candidat la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă a răspuns: „Am făcut tot ceea ce am putut. Nu nu îmi pare rău de acest lucru. Eu cred că trebuie să luăm în calcul şi condiţiile în care am candidat. Să luăm în considerare că în 2014 niciunul nu era în funcţie. Mă bucur că PSD a obţinut totuşi voturile pe care le-a obţinut în 2016”.

Marcel Ciolacu este preşedinte interimar al PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă şi a întregului Birou permanent al partidului. Singurul care nu a demisionat a fost Eugen Teodorovici, a cărui funcţie de preşedinte executiv nu mai există, după dizolvarea Biroului permanent.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%