Politics Blog
FOTO // Blogger rus despre Aeroportul Internațional Chișinău: Dintr-o aerogară prăpădită sovietică a fost transformată într-un hub modern de transport
 25 Noiembrie 2019 13:40  3556
„Uitați-vă cât e de frumos, îngrijit și modern este totul. Cu siguranță este unul dintre cele mai confortabile aeroporturi din CSI”, scrie bloggerul rus Ilya Varlamov, într-un articol cu multe fotografii făcute în timpul ultimii sale vizite în Moldova, În articol, Varlamov vorbește mult și despre Aeroportului Internațional Chișinău, care, după renovare, a fost transformat de către proprietari într-un hub modern de pasageri. 

Aflat recent pentru două zile în Moldova, cunoscutul blogger rus a remarcat transformările de la Aeroportul din Chișinău. El a avut doar cuvinte de laudă despre aerogara din capitala moldovenească.

Ilya Varlamov menționează că renovarea Aeroportului din Chișinău, inițial un proiect tipic sovietic, a fost bine gândită, astfel că totul aici este făcut armonios pentru asigurarea confortului pasagerilor. Transformările au fost posibile grație investițiilor făcute de proprietarii aeroportului, după ce, acum câțiva ani, acesta a fost concesionat.

Bloggerul scrie că pe aeroportul din Chișinău pot ateriza și decola orice tip de aeronave după ce a fost modernizată pista. Și terminalul de pasageri a fost modernizat și extins, iar odată cu aceasta s-a dublat fluxul de pasageri până la 750 de persoane pe oră.

Atmosfera prietenoasă și multitudinea de magazine și restaurante, inclusiv cele cu specific național, l-au uimit cel mai mult pe Varlamov. Acesta a mai descoperit că în aeroportul din Chișinău există un „magazin uriaș Duty Free” și o zonă de așteptare cufundată în verdeață și flori.

„Business-zona de așteptare este fantastică, cu canapele moi, televizoare plasmă și free bar”, scrie Ilya Varlamov în articolul despre Moldova, încurajându-și cititorii să călătorească, inclusiv în Europa, cu escală prin Chișinău deoarece că este rentabil. „Acum câțiva ani, de Revelion, am zburat în Franța cu escală prin Chișinău și a fost destul de ieftin”, notează cunoscutul blogger rus.

Ilya Varlamov s-a aflat timp de două zile în Moldova la sfârșitul lunii octombrie. El a vizitat vinăriile „Et Cetera” și „Castel Mimi”, Centrul tinerilor creativi „Artcor”, s-a plimbat cu motociclete retor pe străzile Chișinăului și a vizitat Piața Centrală.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice