Experți
OPINIE // Corneliu Ciurea despre iniţiativele sociale anunţate de Igor Dodon
 19 Noiembrie 2019 17:00  3176
Anunțul privind majorarea pensiilor, salariilor și acordarea unor anumite ajutoare pentru păturile defavorizate anunțate de Igor Dodon are un caracter vădit electoral. Opinia aparține comentatorului politic Corneliu Ciurea care spune că astfel președintele îşi consolidează poziţia înainte de alegerile prezidenţiale care urmează să aibă loc anul viitor.

Analistul menționează că nu este nimic ieşit din comun când un politician recurge la asemenea mişcări pentru a-şi face imagine.

„El trebuie să fie cel care aduce veştile bune. Aceasta este misiunea lui. Socialiştii în permanenţă au vorbit despre aceste lucruri. Ipotetica guvernare socialistă întotdeauna a pus in prim plan problema bugetului asigurărilor sociale şi problema ajutoarelor pentru populaţie. Acum ei nu fac nimic altceva decât să încerce să demonstreze alegătorilor că se ţin de cuvânt.

Dacă fostul guvern ar fi efectuat aceste majorări, Dodon nu se afla în centrul atenţiei şi nu era beneficiarul emoţiilor pozitiv al publicului. Acum este important ca aceste acţiuni să fie implementate pentru că pentru oameni mai puţin contează cui să spună mulţumesc”, a spus Corneliu Ciurea.

Despre faptul că Dodon încearcă să devină în Republica Moldova un al doilea Plahotniuc, comentatorul spune că nu crede că președintele ar avea dorința arzătoare să controleze totul în țară, cu atât mai mult că are niște restricții și limitări cum ar fi factorul occidental, elementul opoziției, nu are majoritate în Parlament și nu ar putea transforma Moldova într-o dictatură.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%