Politicieni
Un candidat propus la funcția de ambasador se retrage
 13 Noiembrie 2019 10:00  3275
Victor Chirilă, președintele Asociației de Politică Externă de la Chișinău (APE), propus la funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Franța, anunță că își retrage candidatura.

Într-o postare plasată pe pagina sa de Facebook, Victor Chirilă anunță că a luat această decizie după demiterea ieri a Guvernului, și din cauza a incertitudinii care planează asupra viitorului curs al politicii externe a R.Moldova.

”Stimați Prieteni, în special cei care m-au susținut și încurajat să accept nominalizarea pentru funcția de Ambasador al R. Moldova în Franța, doresc să vă comunic că, în condițiile demiterii Guvernului care m-a propus pentru această funcție și a incertitudinii care planează asupra viitorului curs al politicii externe, am decis să-mi retrag candidatura. Mulțumesc mult dnei Maia Sandu și dlui Nicolae Popescu pentru încrederea acordată. Vă doresc la toți o zi cât mai bună”, a scris Victor Chirilă pe Facebook.

Amintim că nominalizarea lui Victor Chirilă la funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Franța a fost discutată recent și în Parlament, dar deputații au amânat atunci luarea unei decizii în acest sens.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%