Politicieni
Socialiștii resping propunerea Maiei Sandu
 11 Noiembrie 2019 15:00  3166
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) insistă ca executivul să-și retragă proiectul de lege care prevede schimbarea modalității de preselectare a candidaților la funcția de procurorul general, aprobat prin asumare de răspundere.

Decizia a fost anunțată de deputatul PSRM, Vasile Bolea, după ședința fracțiunii parlamentare a socialiștilor. „PSRM reiterează aceeași idee pe care am lansat-o săptămâna trecută: unica ieșire din această criză politică este retragerea proiectului de asumare a răspunderii. În caz contrar, la următoarea ședință a parlamentului va fi examinată moțiunea de cenzură”, a spus Bolea.

Potrivit lui, faptul că premierul Maia Sandu a propus astăzi ca proiectul să fie remis spre expertizare Comisiei de la Veneția denotă că „nu a existat nicio urgență în vederea asumării răspunderii guvernului”.

Totodată, potrivit lui Vasile Bolea, Comisia de la Veneția nu examinează și nu avizează legi care au intrat deja în vigoare, ci proiecte de legi care urmează a fi adoptate de parlamentele statelor suverane.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%