Guvern
Maia Sandu este gata să-și asume căderea Guvernului
 7 Noiembrie 2019 12:00  3155
Premierul Maia Sandu susține că este gata să-și asume toate riscurile pentru reformarea justiției, inclusiv căderea Guvernului. Maia Sandu a declarat aseară la TV8 că în Parlament, mulți se tem de un procuror onest, iar la moțiunea de cenzură se va vedea câți se tem de reforma justiției.

Comentariul a fost făcut în replică la declarațiile Partidului Socialiștilor care acuză partenerii de la Blocul ACUM de tentativă de subordonare politică a parchetului general. Totodată, socialiștii o acuză pe Maia Sandu că ar încerca să provoace deliberat căderea Guvernului, fiind afectată de pierderea alegerilor din Chișinău și fiind în incapacitate de a conduce eficient executivul.

Disputa dintre socialiști și Blocul ACUM a început ieri, după ce ministrul Justiției Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. Iar mai târziu, premierul Maia Sandu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de modificare a Procuraturii.

Potrivit Constituției, un proiect de lege asumat de Guvern prin procedura angajării răspunderii se consideră adoptat, dacă în decurs de trei zile n-a fost depusă o moțiune de cenzură. În cazul în care, moțiunea este aprobată, Guvernul este demis.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%