Geopolitica
Parlamentul European are un nou raportor pentru Republica Moldova
 6 Noiembrie 2019 17:30  3052
Eurodeputatul Dragoș Tudorache a devenit noul raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova.Tudorache a declarat, cu această ocazie, că se simte onorat să se afle în această funcție. 

Republica Moldova și evoluția socio-economică a fraților noștri de peste Prut a fost o preocupare permanentă pentru mine atât în perioada în care am făcut parte din guvernul Ciolos, cât și din momentul apariției PLUS”, notează Tudorache.

El susține că e de datoria UE să ajute Republica Moldova să se integreze în familia europeană.

„Cred că avem o datorie față de noi să fim ceea ce așteaptă Moldova de la noi. Și avem o datorie să ajutăm Moldova să devină un laborator de bune practici pentru integrarea europeană. Din poziția mea de raportor și de membru al Parlamentului European mă voi asigura că evoluția relațiilor cu Republica Moldova va însemna un parcurs european dedicat cetățenilor moldoveni”, a adăugat Tudorache.

Dragoș Tudorache a ocupat funcția de ministru de Interne, începând de la la 17 septembrie 2016 până pe 4 ianuarie 2017, când a fost investit Guvernul Sorin Grindeanu, în urma alegerilor legislative. Aanterior el a fost șef de cancelarie în Guvernul Cioloș.


Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%