Guvern
Maia Sandu răspunde acuzațiilor venite în adresa sa și a Guvernului
 6 Noiembrie 2019 16:15  3185
După un val de critici în adresa Guvernului, Maia Sandu vine cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Prim-ministrul spune că țara are nevoie de un Procuror General onest, corect și curajos, iar responsabilitatea pentru acest proces îi aparține.

„Am promis justiție adevărată atunci când am acceptat să fiu Prim-ministru. Acest obiectiv a stat la baza creării și menținerii majorității parlamentare – eliberarea țării din captivitate și construirea unei justiții adevărate, astfel încât Moldova să nu mai poată fi acaparată niciodată de hoți.

Țara are nevoie de un Procuror General onest, corect și curajos și responsabilitatea pentru acest proces ne aparține. Trebuie să ne asumăm schimbarea radicală de care avem nevoie cu toții.

Guvernul își angajează răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii astfel încât Prim-ministrul să preselecteze cel puțin doi candidați la funcția de Procuror General și să transmită lista candidaților preselectați Consiliului Superior al Procurorilor.

Oamenii cer de la guvern, de la mine ca Prim-ministru, să le asigurăm o viață mai bună și dreptatea mult așteptată. De aceea am decis să-mi asum răspunderea pentru identificarea unor candidați independenți la funcția de procuror general în care oamenii să aibă încredere că vor lucra în interes național” se arată în mesajul premierului Sandu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%