Experți
OPINIE // Roman Mihăeș: „PPDA nu trece pragul electoral la viitoarele alegeri”
 4 Noiembrie 2019 15:00  3326
După înfrângerea dureroasă de la Chișinău, PPDA nu are șanse să treacă pragul electoral la viitoarele alegeri, de unul singur. Este opinia analistului politic Roman Mihăeș care a conturat câteva concluzii post-electorale, transmite Politics.MD.

„În premieră, capitala a fost câștigată de un politician de stânga. Sfatul meu este să constituie o echipă a primarului în care să fie reprezentanți ai intelectualității de dreapta, iar asta va liniști spiritele. Soluția rapidă și corectă ar fi fuziunea dintre PAS și PPDA, cu Andrei Năstase prim-vice-președinte a blocului reunit. Totodată, este clar că ACUM a pierdut voturile unioniștilor și nu are șanse să le mai reîntoarcă”, a opinat Mihăeș.

Totodată, expertul a remarcat că socialiștii ar trebui să decidă soarta guvernării comune cu Blocul ACUM. „E nevoie ca să vină în fața opiniei publice cu o soluție, anticipate sau continuarea guvernării și în ce condiții. Alegeri parlamentare anticipate îmrpeună cu prezidențiale, după părerea mea, ar fi o soluție bună”.

În opinia lui Roman Mihăeș, surpriza scrutinului este Partidul Democrat din Moldova care a reușit un rezultat foarte bun: „Primul loc la primari și locul trei la votul pe consilii. Șansa PDM de a se reîntoarce la guvernare există, dar depinde de conjunctură”.

După scrutinul de ieri, 3 noiembrie, socialistul Ion Ceban a câștigat funcția de primar al municipiului Chișinău cu voturile a 52,39% de alegători. Andrei Năstase a pierdut cu 47,61% din sufragii.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%