Parlament
Parlamentul are patru deputați noi
 31 Octombrie 2019 09:30  2532
Ghenadie Verdeș a devenit deputat al fracțiunii PDM, Galina Sajin și Vasile-Andrei Năstase – ai Blocului ACUM DA PAS, iar Vitalii Evtodiev – al fracțiunii Partidului Socialiștilor. Curtea Constituțională a validat mandatele celor trei candidați supleanți, la ședința de joi, 31 octombrie.

Ghenadie Verdeș a câștigat alegerile în circumscripția uninominală numărul 17, unde au fost organizate alegeri parlamentare noi, deoarece ex- liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care a obținut mandatul de deputat la 24 februarie, a renunțat la el.

Galina Sajin a câștigat alegerile în circumscripția uninominală numărul 50 la vest de Republica Moldova, după ce lidera PAS, Maia Sandu, a renunțat la mandat pentru a accede în funcția de prim-ministru, în luna iunie.

Vasile-Andrei Năstase a câștigat alegerile în circumscripția uninominală numărul 33, mandat care la 24 februarie a fost câștigat de liderul PPPDA, Andrei Năstase. Ultimul, în urma formării coaliției de guvernare dintre ACUM și PSRM, a devenit ministru de interne și vicepremier.

Vitalii Evtodiev a câștigat alegerile în circumscripția uninominală numărul 48, orașul Slobozia, municipiile Tiraspol și Bender, după ce Viorel Melnic, candidat independent care a câștigat alegerile din februarie, și-a depus mandatul de deputat.

Alegerile parlamentare noi au avut loc pe 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale generale.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%