Guvern
Maia Sandu: Guvernul va propune pentru 2020 un buget al solidarității
 17 Octombrie 2019 13:00  2957
Pentru anul 2020, Guvernul va propune un „buget al solidarității”. Potrivit ei, documentul va însemna că întreaga societate se va solidariza cu persoanele care au venituri mici. Șefa cabinetului de miniștri Maia Sandu a explicat, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că bugetul va presupune, în special două proiecte care se va referi la persoanele vulnerabile, transmite Politics.

Șefa cabinetului de miniștri a explicat că acest buget va avea mai multe programe sociale prin care va ținti persoanele cu venituri mici. „În contextul programului de ajutor pentru perioada rece a anului, noi propunem în bugetul pentru anul 2020 să majorăm această indemnizație de la 350 de lei pe lună la 500 de lei. Mai mult, noi propunem să majorăm numărul beneficiarilor de această indemnizație”, a afirmat Maia Sandu.

De asemenea, „bugetul al solidarității” va presupune un program nou care presupune că persoanele care au venituri mici, în special, pensionarii care au venit mai mic de 1500 de lei pe lună ar putea primi o alocație pentru consumul de curent electric. „Și aici ne propunem să acoperim un număr de 400 de mii de pensionari pentru că, din păcate, atâția oameni au pensia mai mică decât acest prag”, a declarat prim-ministra.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%