Politicieni
CEC refuză să-l înregistreze pe Codreanu în cursa electorală
 10 Octombrie 2019 14:00  3376
Fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, Chișinău denunță o tergiversare procedurală din partea organelor electorale în procesul de înregistrare în calitate de candidat independent la funcția de primar al Chișinăului.

„Am continuat să ne face dreptate în prima instanță, unde pentru judecători nu a contat Codul Electoral și regulamentele organelor electorale, unde fără măcar să ni se verifice listele ni s-a dat refuz de cauză. Am fost nevoiți să mergem la Curtea de Apel, unde judecătorii au cerut listele de subscripție și am demonstrat fiecare semnătură din cele 797 semnături din suburbii, că sunt oameni reali.”

Într-o conferință de presă, Ruslan Codreanu, a spus că reprezentanții Consiliului Electoral de Circumscripție și Comisia Electorală Centrală au depus recurs la Curtea Supremă de Justiție, deși până acum reprezentanții CEC-ului nu au venit la ședințele de judecată.

Curtea de Apel a anulat hotărârea Consiliului Electoral de Circumscripție de neînregistrare în cursă a lui Ruslan Codreanu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%