Partide
Maia Sandu: Alianța de guvernare ar putea avea continuitate pe termen lung
 10 Octombrie 2019 10:30  3239
Alianța de guvernare ar putea avea continuitate pe termen lung doar în cazul în care cele trei formațiuni politice implicate vor găsi un consens pentru reformarea justiției.

Declarația a fost făcută de șefa Executivului, Maia Sandu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. În context, Sandu a comentat și acuzațiile președintelui Igor Dodon, potrivit căruia în patru luni de guvernare ministerele au prezentat puține realizări, transmite Politics cu referire la Agora.

Nu știu cine a crezut că problemele pot fi rezolvate peste noapte, dar acest Guvern este singurul care ar fi putut și care a putut să restabilească finanțarea externă (Guvernul Maiei Sandu a reusit să obțină credite de la FMI și UE, condițiile acestor credite au creat dezacorduri în Alianțф PSRM-ACUM), pentru că dacă nu veneam și nu făceam toate eforturile, astăzi bugetul ar fi trebuit redus cu o treime din cheltuieli și asta ar fi fost un dezastru”, a declarat Maia Sandu.

Șefa Executivului a precizat că reforma justiției este principalul subiect de care depinde rezistența pe termen lung a alianței de guvernare:

„Dacă va fi angajament pe reforma justiției, atunci o să mergem mai departe; dacă nu va fi angajament pe reforma justiției, atunci evident că nu avem de ce să mergem mai departe, pentru că noi ne ocupăm de cele mai complicate lucruri, noi ne asumăm responsabilitatea pentru toate problemele, pentru toate situațiile de criză, situațiile dificile, dar cineva nu știe exact dacă vrea reforma justiției sau nu”.

În urma ședinței de guvern de miercuri, Șefa Executivului a reiterat că nu intenționează să facă modificări în actuala componență a Guvernului.

Maia Sandu consideră că Igor Dodon nu poate influența în niciun fel această decizie, întrucât doar premierul poate avea ultimul cuvânt în ceea ce ține de structura Cabinetului pe care îl conduce.


Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%