Electorala
VIDEO // Ion Ceban: Activitatea întreprinderilor municipale vizează practic fiecare locuitor al municipiului
 9 Octombrie 2019 13:50  3018
Întreprinderile municipale responsabile de fondul locativ vor fi modernizate şi dotate corespunzător. Candidatul la funcţia de primar al capitalei Ion Ceban spune că pentru aceasta vor fi alocate anual circa 200 milioane lei, bani publici, dar şi fonduri atrase prin proiecte de la donatori. 

„De activitatea întreprinderilor responsabile de gestionarea fondului locativ depinde starea a mii de blocuri locative din Chişinău, inclusiv aspectul lor – prin urmare activitatea lor vizează practic fiecare locuitor al municipiului. Modernizarea acestor întreprinderi, eficientizarea funcționării lor o considerăm în lista priorităților în administrarea municipiului”, a declarat Ion Ceban.

Candidatul la funcţia de primar a făcut trimitere şi la ineficienţa fostelor administraţii municipale, inclusiv în domeniul fondului locativ.

„În Chişinău sunt 5 întreprinderi municipale pentru servicii locative şi 23 de întreprinderi municipale de gestionare a fondului locativ. 21 de întreprinderi municipale de gestionare a fondului locativ sunt în procedură de faliment, iar una – în insolvabilitate. E o dovadă cât de eficienți au fost foștii primari – în timp ce unii competitori, în trecut primari, se laudă cu reușite, cifrele arată cât de nereușite au fost reușitele lor”, consideră Ceban.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%