Partide
Studiu: Politicienii care apar cel mai des în știrile online
 5 Octombrie 2019 14:33  3071
Numele candidatului blocului ACUM, Andrei Năstase, şi al candidatul Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, care va lupta pentru fotoliul de primar al capitalei la alegerile din 20 octombrie, se regăsesc cel mai adesea în informaţiile portalurilor online de ştiri.

La aceste concluzii au ajuns experţii organizaţiei neguvernamentale WatchDog în urma unui studiu, transmite Politics.md.

Potrivit agenţiei Infotag, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, expertul organizaţiei, Valeriu Paşa, a menţionat că, în perioada 9-22 septembrie, au fost monitorizate 11 portaluri de ştiri.

Potrivit expertului, "numele lui Năstase apare în 225 de publicaţii, iar al lui Cebotari în 161". Valeriu Paşa însă susţine că acest agiotaj în jurul democratului ţine de "ridicarea imunităţii sale parlamentare şi de zvonurile unei posibile arestări".

Aceşti politicieni sunt urmaţi de candidatul Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, şi deputatul blocului ACUM, Octavin Ţîcu, care candidează din partea Partidului Unităţii Naţionale, ei fiind menţionaţi de 90 de ori. Apoi urmează liderul Uniunii Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu (44 de ori) şi candidatul independent Ruslan Codreanu (41 de ori), deşi acesta din urmă nu a fost înregistrat.

Cea mai puţină atenţie le este acordată lui Sergiu Toma (Partidul Oamenilor Muncii), Liliei Ranogaeţ (Partidul Naţional Liberal), Boris Volosatîi (Partidul "Democraţia Acasă") şi lui Alexandru Fetescu (LDPM), care au fost menţionaţi de câte cinci ori.

Amintim, că recent un candidat la funcția de primar general al mun. Chișinău s-a plâns gratis că nu este mediatizat la același nivel cu favoriții Năstase și Ceban și a învinuit Minister Justiției. Conform sondajului prezentat de aceeași companie în parteneriat cu CBS-AXA ratingul acestui candidat este sub 0,2%.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%