Politicieni
Igor Dodon s-a întîlnit cu Federica Mogherini
 3 Octombrie 2019 13:30  2858
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, care se află în vizită la Chișinău, înainte de finalizarea mandatul său de cinci ani.

„Am adresat mulțumiri conducerii Uniunii Europene pentru sprijinul multilateral constant pe care îl acordă Republicii Moldova, în special, pe parcursul ultimilor ani. Totodată, am exprimat gratitudine UE pentru susținerea transferului pașnic a guvernării, care a avut loc în această vară, precum și pentru solidaritatea față de majoritatea parlamentară și Guvernul țării noastre în eforturile de realizare a celor mai importante reforme și în continuarea implementării Acordului de Asociere RM-UE” spune Dodon.

La rîndul său, doamna Mogherini a exprimat recunoștință Președintelui Republicii Moldova pentru dialogul deschis și pragmatic în raport cu structurile europene. Am fost unanimi în opinia privind necesitatea continuării parteneriatului strategic dintre Moldova și Uniunea Europeană, deja cu noua componență a Comisiei Europene, care își va începe activitatea la 1 noiembrie curent.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%