Partide
PDM a contestat numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar
 24 Septembrie 2019 09:15  3056
Partidul Democrat a constestat la Curtea Constituțională numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar. 

Potrivit parlamentarilor, în procesul examinării și adoptării proiectului prin care a fost instituit un mecanism nou de numire în funcție a Procurorului General Interimar s-au încălcat flagrant toate procedurile procesului legislativ, fără să fie respectate termenele de examinare, fără nici un aviz și expertiză și fără ca deputații să aibă posibilitatea să dezbată și să înainteze amendamente.

PDM susține că la elaborarea acestui act normativ s-au sfidat toate procedurile imperative prevăzute de Legea cu privire la Acte Normative, lipsesc avizele și expertizele obligatorii, iar procesul legislativ în Parlament, de asemenea, a fost sfidat, drepturile deputaților la dezbateri și la înaintarea amendamentelor, la fel a fost încălcat.

Democrații acuză coaliția ACUM-PSRM de încălcarea nu doar a normelor legale și constituționale, ci și a standardelor internaționale la acest subiect.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%