Guvern
Ministerul de Externe invită societatea să facă propuneri pentru îmbunătăţirea Parteneriatului Estic
 18 Septembrie 2019 14:00  4017
Priorităţile şi obiectivele Parteneriatului Estic (PaE) post-2020 dar şi realizările principale în cei 10 ani de la lansarea iniţiativei au fost abordate ieri, în cadrul unei discuţii publice la care a luat parte secretarul de stat Tatiana Molcean alături de reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale, societăţii civile şi partenerilor de dezvoltare.

În cadrul discuţiilor, secretarul de stat Tatiana Molcean a invitat participanţii să vină cu propuneri şi iniţiative ce ar putea fi promovate drept obiective de cooperare pe termen mediu şi lung în cadrul PaE. Astfel, a fost încurajată identificarea opţiunilor de dezvoltare a cooperării în sfera securităţii şi consolidării rezilienţei instituţiilor şi a căilor de lărgire a gamei produselor exportate pe piaţa europeană.

În domeniul contactelor interumane una din priorităţile Republicii Moldova urmează să fie sporirea participării studenţilor, cadrelor didactice şi cercetătorilor în cadrul programelor precum Erasmus+ şi Orizont 2020.

Evenimentul a fost organizat de Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova în colaborare cu MAE IE şi Platforma Naţională a Forumului Societăţii Civile a PaE, la care au luat parte director general al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Christian Danielsson, ministrul al justiţiei Olesea Stamate dar şi alţi oficiali.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%