Geopolitica
Volodimir Zelenski, despre recuperarea Crimeii: „Există mai multe formate şi idei”
 13 Septembrie 2019 15:00  3875
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat elaborarea unui format care să permită revenirea Crimeii anexate de Rusia în componenţa Ucrainei - scrie agenţia UNIAN, menţionând că Zelenski a făcut o declaraţie în acest sens vineri, la Forumul Strategiei Europene de la Ialta (YES), care are loc la Kiev, transmite rador.

În ceea ce privește Crimeea, cred că este o situație dificilă, din moment ce nu am avut o întâlnire în formatul Normandia, nu am avut o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin.

Cred că cea mai dificilă situație cu care ne vom confrunta va fi legată de recuperarea Crimeii”- a declarat Volodimir Zelenski. „Sincer, credem că avem mai multe formate, există mai multe idei, dar nu vă pot vorbi acum despre asta, este prea devreme - a adăugat șeful statului ucrainean. Zelenski a subliniat că nu vrea ca cineva să se folosească de aceste idei.

„Am întâlniri importante, aștept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu președintele SUA. Ne gândim la un model în acest sens (privind recuperarea Crimeii, n.red). Cu permisiunea dumneavoastră, mă voi opri aici. Vom lupta pentru a recupera Crimeea şi vom face acest lucru nu doar prin vorbe” - a mai declarat Volodimir Zelenski.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%